ARKITEKT

Mer info för våra arkitektkunder

Service

Vi samarbetar med arkitekter ofta redan på idè stadiet och att kunna hjälpa varandra med lösningar på problem och få vara med i skapandeprocessen tycker vi är roligt.

Det skapar även en trygghet för dig som arkitekt, och få vetskapen att det är genomförbart i praktiken, och inte skapar problem i efterhand.

Som arkitekt kan du också få tillgång till våra ritningar i både PDF och DXF-format. Anmäl ditt intresse via ett mail så får du ett eget login till vår nedladdningssida.

Låt oss tillsammans skapa vackra trappmiljöer.

Z

Kontaktperson för arkitekt

Inspiration

Hitta inspiration i ditt val av trädetaljer i vårat galleri. Bläddra bland utvalda bilder på allt från ledstänger, överliggare till räcken. En bild säger mer en tusen ord går ju ordspråket och det tycker vi stämmer väldigt bra. Ibland behöver man lite hjälp på traven med just inspirationskällor för att komma vidare i sitt arbete.

Vårt mål är att ständigt fylla på med nya inspirationsbilder på intressanta projekt för att hålla bildflödet uppdaterat och intressant. I galleriet så finns bilder uppdelade mellan privatsektor, bygg & offentlig miljö och arkitekt.

UNDERLAG

För att underlätta för dig som arkitekt så har vi nu lagt upp vårt profilprogram tillgängligt för nedladdning direkt från vår hemsida.

Även ritningar på beslag finns där för att enkelt ladda hem och implementera dom direkt på ritning. Tillgängliga format är DXF samt PDF.

NYHET

AluWood
Glasräcke utomhus
Glasräcke utan stolpar
Glasräcke med ledstång i rostfritt
Glasräcke med ledstång
Glasräcke utomhus

Vi på Herrljunga Ledstångsfabrik är stolta över att kunna introducera vårt senaste tillskott till sortimentet – AluWood, ett helt nytt räckessystem som redan väckt uppmärksamhet och fått goda lovord. Detta innovativa system är tillverkat i aluminium och har ytbehandlingar som imiterar olika trästrukturer, vilket ger produkten en elegant och snygg look i kombination med hög funktion. Dessutom har systemet en glansig finish och en härligt slät yta, vilket inte bara underlättar vid rengöring utan även ger en behaglig och lyxig känsla vid beröring.

Mer information om AluWood räckessystem

Med AluWood får du inte bara en vacker och stilren ledstång eller räcke, utan även en produkt som är hållbar och kräver minimalt underhåll. Aluminium är lätt att arbeta med och våra kunder kan enkelt anpassa längden på räcket genom att själva använda en kap- eller gersåg utrustad med en hårdmetallsklinga. Systemet har en ytterdiameter på 42,4 mm och en godstjocklek på 2 mm, vilket gör det både robust och stabilt trots sin låga vikt.

Vårt AluWood-räckessystem fungerar lika bra inomhus som utomhus och kan levereras i hela längder upp till 5 meter. Och om du behöver längre längder så är det inga problem, det löses enkelt genom att komplettera med skarvhylsor. Med andra ord, oavsett om du behöver ett räckessystem till kontorsmiljöer eller ett räcke till trädgård eller uteplats, är AluWood det självklara valet.

Förutom själva räckessystemet erbjuder vi också ett brett utbud av tillbehör, som kornare och väggfästen. Borr och självborrande skruvar ingår alltid vid köp. Vi har försökt att tänka på allt för att underlätta för nya kunder av systemet och göra installationen så enkel och smidig som möjligt. Vi har därav bland annat tagit fram utförliga monteringsinstruktioner och anvisningar som följer med vid varje order. Skulle ni föredra att få installationen gjort finns våra egna montörer tillgängliga för uppdrag inom hela Sverige.

AluWood är det perfekta valet för dig som söker ett säkert alternativ sett till både stil och funktion. Med sin attraktiva design, låga underhållskrav och långa livslängd kommer detta räckessystem att vara en investering som håller i många år framöver.  För mer information eller prov så är ni varmt välkomna att kontakta oss!

Glasräcken för ert projekt

Nytt för i år är att vi erbjuder exklusiva och moderna glasräcken med höga krav på både säkerhet och funktion. Oavsett om ert projekt innefattar glasräcken för inomhus eller utomhus har vi lösningen för er. Genom att använda vår räckeskalkylator kan ni snabbt få prisuppgifter med all information ni behöver. Antingen en beställning eller en offert kan genereras automatiskt vid ett knapptryck i kalkylatorns sista steg.

Alla våra glasräcken är svensktillverkade och håller hög kvalité. Kontakta oss gärna för mer information. Vi erbjuder flertalet alternativ och kan hjälpa dig med underlaget som krävs. Vanligt förekommande val är glasräcken med toppmonterade aluminiumstolpar, stolpfria glasräcken och glasräcken med stolpar i rostfritt.

Glasräcke utomhus
Glasräcke utan stolpar
Glasräcke utomhus
Glasräcke med ledstång
Glasräcke med ledstång i rostfritt
Alla våra glasräcken är svensktillverkade och kan tillämpas med stor flexibilitet. Vi erbjuder flertalet alternativ och bistår er genom processen. Vanligt förekommande val är glasräcken med toppmonterade aluminiumstolpar, stolpfria glasräcken och glasräcken med stolpar i rostfritt. Kontakta oss gärna för mer information.

trämaterial efter era behov

Under åren har vi hjälpt kunder över hela landet med stora som små projekt och levererat material av högsta kvalité. Vi hjälper er att välja rätt träslag och säkerställer på så vis högsta möjliga kvalité. Alla våra träslag är framtagna av certifierade aktörer och vi har noga granskat och valt ut de material som lever upp till vår standard.
ACCOYA
Accoya är ett ljust träslag som produceras av snabbväxande trä från hållbara källor och tillverkas med Accsys patentskyddade modifieringsprocess från yta till kärna. Egenskaper: Formstabilt, enkelt att bearbeta, giftfritt, enastående hållbarhet, naturligt vackert trä.
ALM
 • Medelljust gul, stötande i rött eller grått.
 • Breda ådringar
 • Segt och hårt.
ASK
 • Vitt och ljust gulgrått till färgen.
 • God hållfasthet.
 • Seg och mycket böjlig
BJÖRK
 • Homogen struktur eller flammigt tecknad yta.
 • Tät, fast och elastisk.
 • Hög hållfasthet.
BOK
 • Gulgrå – rödgrå.
 • Småprickig täckning på grund av märgstrålarna.
 • God hållfasthet och tung.
 • Hård men lätt klyvbar.
 • Stor nötningshållfasthet.
EK
Ek är ett tungt, starkt och hårt träslag med hög slitstyrka. Ek är nog bland de vanligaste träslag idag. Populärt både som golv och till inredning. Utomhus får det snabbt en silvergrå färg och i kontakt med metall så kan det bli svart.
FURU
 • Blekt rödgul eller gul.
 • Årsringarna kraftigt markerade.
 • Ganska mjukt träslag.
 • God beständighet.
KÖRSBÄR
 • Ljust brunröd.
 • Mjuk och tät.
LÄRK
 • Ljust träslag.
 • Rödgula och rödbruna inslag.
 • Utmärkt för utomhusbruk.
LÖNN
 • Tät och jämn.
 • Obetydligt ådrad yta
MAHOGNY
Tät och hård yta. Rödbrun i sitt utseende med inslag av mörkare mönstring. Av mahogny finns det ca 30 arter varav Hondurasmahogny är den mest förekommande arten.
VALNÖT
Ett vackert träslag med varierande färg och mönster. Färgen kan variera från ljust gråbrun till chokladbrun och även över till mörk rödbrun. Även ådringen varierar från lugn till mycket stark mönstrad.

Vi erbjuder följande ytbehandlingar: Obehandlad, olja, bets klar eller kulörlack enligt NCS.

HANDLA AV OSS ONLINE

VI HAR EN STOR DEL AV VÅRT PRODUKTUTBUD
TILLGÄNGLIGT FÖR KÖP DIREKT ONLINE

Beställ snabbt, enkelt och bekvämt.

KONTAKT

TELEFON

+46(0)513-103 70