Hemmamiljö

Mer info för våra privatkunder

Handla direkt i vår webbutik

Vi har större delen av vårt sortiment tillgängligt för beställning online via vår webbshop. Där kan ni på ett enkelt och bekvämt sätt handla material av hög kvalité som passar just ert projekt och era behov.
Eller besök vår återförsäljare online:
Köp Herrljunga Ledstångsfabrik på Bygghemma.se

Skräddarsydda lösningar

Skulle ni inte finna det ni söker i vår webbutik eller att ert projekt kräver specialanpassat material så löser vi självklart det också. Vi erbjuder våra kunder en unik helhetslösning med allt från måttagning till tillverkning och montering. På så vis kan vi tillgodose era behov oavsett storlek eller komplexitet. Klicka vidare nedan för att läsa mer om de olika delarna.
N

MÅTTAGNING

N

TILLVERKNING

 
N

MONTERING

 

LEDSTÄNGER

Att välja rätt ledstång till din trappa kan vara en viktigt del för att lyfta din trappmiljö till det där ” lilla extra” och som dessutom ska pryda ditt hem i många år framöver. Den ska hålla och ge dig stöd hela livet och i flera generationer. Många upplever det nog som svåra beslut att fatta gällande utformning och färg och vi hjälper dig hela vägen.

På Herrljunga Ledstångsfabrik har vi ett brett utbud av ledstänger. Allt från svarvade runda ledstänger till profilfrästa. Vi tillverkar i dom vanligaste träslagen på marknaden och självklart av certifierat virke. En ledstång som följer trappans form och tillverkad i ett träslag och som matchar just din villa kan lyfta din hemmamiljö till oanade höjder.

En bra ledstång skall kunna lyfta helhetsintrycket men också vara funktionell och kunna användas hela vägen med avvägd placering.

BESLAG

Ditt val av ledstångsbeslag gör stor skillnad för utseendet i din trappa och många gånger så vill man matcha dörrhandtag eller andra metalldetaljer i hemmet.

Vårt beslagssortiment består av allt från enklare beslag till exklusivare helgjutna. Vi tillhandahåller väggfästen, distansbeslag och barriärbeslag. Vi tillverkar även specialbeslag efter önskemål.

TRAPPRENOVERING

Börjar din trappa se sliten ut och behöver en uppfräschning?

Vi tillverkar och säljer renoveringssteg till din trappa. Ge din trappa ett nytt liv med nya snygga steg. Hos oss kan du köpa dubbelsteg och såga in själv eller så släpper du hela ansvaret till oss. Våra montörer kommer då hem till dig och mäter samt sågar in de nya stegen. Med lång erfarenhet och stor yrkesskicklighet kan du vara trygg i att arbetet sker smidigt och ni får ett resultat med hög finish. Stegrenovering går även att handla direkt i vår webbshop. För bästa utseende och kvalitet limmar vi våra steg i helstav.

Varmt välkomna att höra av er för mer information.

Trapprenovering är ett enkelt sätt att få trappen att se som ny ut. En stor fördel är att man kan passa på att byta träslag för att förbättra kvalitén eller anpassa till övriga interiören. Kanske har du lagt in nytt golv och vill få det att stämma överens med trappen.

Vi arbetar enbart med massiv trä av högsta kvalitet. Och om du som många andra vill få ett fint helhetsintryck genom att även byta ut ditt trappräcke så är vi det självklara valet med över 70 års erfarenhet inom steg och trappor.

Räcken

Ett snyggt räcke kan verkligen vara kronan på verket i ditt hem. Vi har ett flertal modeller att välja på som en del i vårat standardsortiment men tillverkar även efter kunds egna önskemål.

Kombinera trä och metall, välj mellan olika träslag och olika kulörer på målning, olika typer av behandling. Möjligheterna är oändliga och du kan skapa ett räcke som passar just dig och ditt hem.

Glasräcke utomhus

Glasräcken är exklusivt, snyggt och modernt samtidigt som dem ger hög säkerhet och god funktion. Oavsett om ni behöver räcken för inomhus eller utomhus har vi lösningen för er. Med hjälp av vår räckeskalkylatorn kan ni snabbt och enkelt få en tydlig överblick med kompletta prisuppgifter.

Våra glasräcken är tillverkade i Sverige och håller hög kvalité. Vi erbjuder flertalet alternativ och vi guidar dig tryggt genom köpet. Några av de populäraste valen är glasräcken med toppmonterade aluminiumstolpar, stolpfria glasräcken och glasräcken med stolpar i rostfritt.

Våra standardmodeller går att handla direkt på webshopen och säljs då som byggsats. Du mäter själv och gör dina val såsom  träslag, kulör och överliggare. Ditt räcke levereras sedan i lösa delar som man enkelt skruvar ihop själv.

Vi har även tagit fram en unik lösning på fastsättning av stolparna som borgar för ett riktigt stabilt räcke som tål hantering.

ETT URVAL AV VÅRA TRÄSLAG

Under åren har vi hjälpt kunder över hela landet med stora som små projekt och levererat material av högsta kvalité. Vi hjälper er att välja rätt träslag och säkerställer på så vis högsta möjliga kvalité. Alla våra träslag är framtagna av certifierade aktörer och vi har noga granskat och valt ut de material som lever upp till vår standard.
ACCOYA
Accoya är ett ljust träslag som produceras av snabbväxande trä från hållbara källor och tillverkas med Accsys patentskyddade modifieringsprocess från yta till kärna. Egenskaper: Formstabilt, enkelt att bearbeta, giftfritt, enastående hållbarhet, naturligt vackert trä.
ALM
 • Medelljust gul, stötande i rött eller grått.
 • Breda ådringar
 • Segt och hårt.
ASK
 • Vitt och ljust gulgrått till färgen.
 • God hållfasthet.
 • Seg och mycket böjlig
BJÖRK
 • Homogen struktur eller flammigt tecknad yta.
 • Tät, fast och elastisk.
 • Hög hållfasthet.
BOK
 • Gulgrå – rödgrå.
 • Småprickig täckning på grund av märgstrålarna.
 • God hållfasthet och tung.
 • Hård men lätt klyvbar.
 • Stor nötningshållfasthet.
EK
Ek är ett tungt, starkt och hårt träslag med hög slitstyrka. Ek är nog bland de vanligaste träslag idag. Populärt både som golv och till inredning. Utomhus får det snabbt en silvergrå färg och i kontakt med metall så kan det bli svart.
FURU
 • Blekt rödgul eller gul.
 • Årsringarna kraftigt markerade.
 • Ganska mjukt träslag.
 • God beständighet.
KÖRSBÄR
 • Ljust brunröd.
 • Mjuk och tät.
LÄRK
 • Ljust träslag.
 • Rödgula och rödbruna inslag.
 • Utmärkt för utomhusbruk.
LÖNN
 • Tät och jämn.
 • Obetydligt ådrad yta
MAHOGNY
Tät och hård yta. Rödbrun i sitt utseende med inslag av mörkare mönstring. Av mahogny finns det ca 30 arter varav Hondurasmahogny är den mest förekommande arten.
VALNÖT
Ett vackert träslag med varierande färg och mönster. Färgen kan variera från ljust gråbrun till chokladbrun och även över till mörk rödbrun. Även ådringen varierar från lugn till mycket stark mönstrad.

Vi erbjuder följande ytbehandlingar: Obehandlad, olja, bets klar eller kulörlack enligt NCS.

Måttagning

Vi hjälper dig genom hela ditt projekt.

Våra montörer är tillgängliga för både måttagning och montering i större delen av sverige.

Hur går då processen till?

Innan vi skickar ut våra montörer för måttagning så vill vi ha en godkänd offert. Det bästa sättet för att komma dit är att skicka in ett par bilder till oss och lite längdmått ihop med en beskrivning på vad du vill ha. Vi skickar då en offert till dig och när den är godkänd så planeras måttagning in. Våra montörer kommer då hem till dig och mäter och går igenom med dig som kund på plats.

För er som vill göra måttagningen själva hänvisar vi till vår måttagningsguide:

Tillverkning

När vi har alla mått vi behöver så planeras din beställning in i produktionen. Produktionstiden varierar mellan 4-8 veckor beroende på orderingång.

Tillverkningen av just din beställning görs av en av våra finsnickare från början till slut, med undantag från lackeringen. Genom att en snickare gör alla steg så får vi en hög kvalitetskontroll på våra produkter.

Montering

Med mer en ett halvt sekels erfarenheter i ryggen vet vi att varje uppdrag är unikt och kräver kunskap hela vägen, från måttagning och produktion till montering och framtida underhåll.

Det är också viktigt att ha ordning och reda vid installation. Våra montörer är vana att arbeta effektivt och under tidspress, men vet också att göra rent och snyggt efter sig. När det är dags för montering av dina produkter så kontaktas du för att bestämma vecka för montering. Våra montörer kontaktar dig sedan för att boka in en dag och tid. Vi har självklart med oss allt som behövs för monteringen och ser till att dom lämnar en nöjd kund efter sig.

Få ny inspiration

En bild säger mer en tusen ord går ju ordspråket och det tycker vi stämmer väldigt bra. I vårt galleri finner du inspiration i ditt val av produkter. Bläddra bland utvalda bilder på allt från ledstänger, överliggare till räcken.

Hantverkstradition

Herrljunga Ledstångsfabrik fick nuvarande form omkring 1945. Verksamheten har dock anor betydligt längre tillbaks i tiden och vilar således på en lång yrkes – och hantverkartradition. Företaget har sedan dess begynnelse tillverkat trappor, barriärer, ledstänger och specialsnickerier.

Handla direkt online

VI HAR EN STOR DEL AV VÅRT PRODUKTUTBUD
TILLGÄNGLIGT FÖR KÖP DIREKT ONLINE

Beställ snabbt, enkelt och bekvämt.

KONTAKT

TELEFON

+46(0)513-103 70

Vi i Herrljunga

Vi värnar om vår personalstyrka och den familjära, positiva och utvecklande arbetsmiljön vi byggt upp under åren. Med lång och gedigen hantverkstradition i kombination med bred yrkesskicklighet arbetar vi tillsammans för att erbjuda våra kunder produkter och tjänster av högsta möjliga kvalité. Som den viktigaste delen i verksamheten presenterar vi stolt våra medarbetare.