Fördelar med läderlindade ledstänger

Ledstänger är en viktig komponent i varje trappa och dem finns i oändligt många utföranden. Som ni vet ger en ledstång en stödjande och stabil yta att hålla sig i när man går upp eller ner för en trappa. Medan ledstängers primära funktion är att säkerställa god säkerhet och funktion, så bör vi inte glömma bort designaspekten. I detta inlägget kommer vi att diskutera några av de många fördelarna med att använda läderlindade ledstänger för både hemmamiljöer och kommersiella byggnader. Låt oss undersöka hur en enkel förändring i designen kan höja den övergripande upplevelsen för användarna samtidigt som den förbättrar säkerheten.

Greppvänligt material

Vi börjar med det som kanske är mest särskiljande för en läderlindad ledstång jämfört med en ledstång i bart trä eller metall – den greppvänliga ytan. När det kommer till säkerhet och bekvämlighet är det viktigt att ha ett greppvänligt material på ledstången. Att linda stången i läder ger en mjuk yta att greppa. Det skapar en trygg och säker miljö för alla som använder handledaren. Vissa uppskattar också den extra komforten och sköna känslan en läderlindad stång medför.

Estetiskt tilltalande

Om vi ser helt till den visuella upplevelsen så är ledstänger lindade i läder väldigt vackra att se på. Vi på Herrljunga Ledstångsfabrik har troligen landets bredaste urval på läder med kulörer från tobacco och cognac till amber och en den klassiska svarta färgen. I bildspelet bredvid finner ni några av de vanligaste kombinationerna på läder, ändstopp och beslag. Den svepande formen runt stången ger en extra effekt och ljuset faller fint på ytan. Dessutom åldras läder över tid och utvecklar en härlig patina som ger en nostalgisk känsla till utrymmet. Vidare ger lädret ger en tilltalande kontrast till räckets metallkonstruktion och beslagen som erbjuds i flera olika val likt exempelvis rostfritt, guld och mässing.

Bekymmersfritt ägande

Läderlindade ledstänger är relativt lätta att rengöra och underhålla, vilket gör dem till ett praktiskt och bekymmersfritt val. Vi erbjuder ett händigt lädervårdskit som gör det enkelt för dig som kund att ta hand om dina ledstänger. Kittet innehåller bland annat en rengöringsvätska speciellt avsedd för läder och en impregnering som ger ökad tålighet och slitstyrka. Som kund får du också tillgång till våra skötselanvisningar och vi finns tillgängliga för rådgivning.

Svensktillverkat av hög kvalité

Samtliga av våra läderlindade ledstänger tillverkas i Sverige och vi använder vegetabiliskt garvat skinn från Tärnsjö. På så vis kan du som kund vara trygg med att dem håller en hög kvalité och är producerade på ett sätt som både värnar om miljö och människa. Grunden utgörs av en rund ledstång i bok med diametern 40 mm. Med lädret lindad runt stången blir sedan ytterdiametern cirka 42 mm. Oavsett form på er trappa så hjälper vi er att få till ett snyggt och säkert resultat. Varmt välkomna att kontakta oss för mer information.

Sammanfattning

Att välja läderlindade ledstänger har flera fördelar. Det ger ett greppvänligt material som både är praktiskt och säkert. Och eftersom läder är ett naturligt material får det en egen skönhet och unik åldring som bara blir bättre med tiden. Med många olika val av kulör kan ni välja en stil som passar just ert hem eller ert projekt. Läderlindade ledstänger till trappor ger med den vackra åldringen och mjuka ytan en oslagbar kombination av stil, funktion och estetik.

I vår webbshop kan ni enkelt lägga en beställning och under kontaktsidan finner ni våra kontaktuppgifter.