Ny mobilanpassad hemsida

Under våren 2018 så påbörjade vi arbetet med att skapa en ny mobilanpassad hemsida. Vi valde att samarbeta med designpartnern West-Tech med säte i Göteborg. Torbjörn på West-Tech visade sig ha ett bra öga för detaljer och många kreativa idéer. Som grafisk designer i grunden med utökade kunskaper inom webbdesign, fotoproduktion och varumärkesuppbyggnad ser vi nu Torbjörn som en långsiktig samarbetspartner till oss.

På vår nya hemsida har vi lyft fram hantverket och yrkeskunnandet som krävs för att skapa fina produkter av högsta kvalité. Genom att knyta an till vår långa tradition och breda etablering på marknaden vill vi visa på att vårt hårda arbete och stora kundfokus gjort oss förtjänta av att vara branschledande. Vi ville ha en snygg, tydlig och lättnavigerad hemsida med många förbättrade funktioner. Vi tar härmed ytterligare ett steg framåt och kan stolta visa upp hur vår givande resa hit sett ut.

Vi är väldigt nöjda med resultatet. Vi hoppas att du som kund gillar den lika mycket som vi gör.

Design

Då vår tidigare hemsida var utdaterad och inte längre motsvarade vårt grafiska uttryck valde vi redan initialt att nu börja om på ren canvas. Den tidigare webbplatsen skrotades då helt och vi valde att få till ett mer användarvänligt upplägg. Vi ville ha en ljusare och mer inbjudande design som bättre kommunicerar ut våra kärnvärde och kundlöfte. Torbjörn har skapat ett stilrent uttryck där vår profilering på ett nytänkande sätt inkluderats i både detaljer, skärningar, grafiska element, färgsättningar och i  bildspråket. Likaså har han genom välbalanserad formgivning och bildarbete tillämpat ett designspråk som ger extra dimension och förstärker den visuella upplevelsen. Med ett modernt gränssnitt som är luftigt, tydligt och tilltalande bildas därmed en välbalanserad helhet för vår digitala närvaro.

Säkerhet

Sist men inte minst så värderade vi att vår nya webblösning skulle vara i framkant när det gäller säkerheten för både våra besökare och oss själva som hemsideägare. Därav har vi gjort hela hemsidan till en säker anslutning där all data som skickas och tas emot är krypterad. Etableringen av den krypterade datan sker genom ett SSL-certifikat vi utfärdat för webbplatsen. Ni kanske har lagt märke till att vissa sidor har ett grönt nyckellås vid inmatningsfältet i webbläsaren? Det är en indikation på att hemsidan är markerad säker anslutning och har ett individuellt SSL-certifikat upprättat. Vidare relevant för er besökare är att vi även aktiverat en stark dedikerad brandvägg som skyddar anslutningen mot obehöriga intrångsförsök samt att vi konfigurerat tätt schemalagda genomsökningar efter virus och skadlig kod.

Struktur & funktioner

Visst är det rent visuella viktigt för ett företags hemsida, men det tappar snart sitt värde om det inte presenterar och integreras med relevant information som våra kunder på ett enkelt sätt kan ta till sig. Så i arbetet med strukturen av hemsidan valde vi att fokusera på och lyfta fram de delarna som är mest efterfrågade för både potentiella och nuvarande kunder. Efter det inledande översta blocket på startsidan presenteras våra tre kundkategorier för de besökare som snabbt vill få specifikt anpassad information. Vidare ned på startsidan leds besökaren genom resterande övergripande innehåll och kan enkelt navigera sig vidare på hemsidan. På undersidan ’Kontakt’ har vi inkluderat en karta i fullbredd med position för vår fabrik i Herrljunga. Likaså presenterar vi där alla våra medarbetade med personalbilder som vår egna projektledare Johan Ahlberg fotograferat.

Sökmotoroptimering

Begreppet ”Syns man inte finns man inte” har på webben en viss sanning i sig och vi valde därför att prioritera sökmotoroptimeringen för vår nya hemsida. Genom sökmotoroptimering kan man delvis påverka hur relevant sökmotorerna anser att sidan är i relation till diverse sökningar relaterade till verksamheten. Till exempel om en person söker på ’Herrljunga Ledstångsfabrik’ så vill vi förstås att Google tidigt hänvisar till vår hemsida. Och om än lika viktigt, när en person söker det vi erbjuder men inte känner till oss sedan tidigare så vill vi synas så högt upp i sökresultaten som möjligt vid tänkbara nyckelord och nyckelfraser.

Som tur är har Torbjörn på West-Tech utökad kompetens inom sökmotoroptimering så vi tryggt kunde låta han sköta den delen för oss. Således inkluderade han en on-site optimering av hemsidan i samband med produktionen. Där utförde han bland annat flertalet åtgärder som stärker sidans prestanda, information och presentation vilket enkelt beskrivet är vad sökmotorer baserar en stor del av rankningen på vid utvärderingen av själva webbplatsen. Att hemsidan är fullt responsiv, det vill säga mobilanpassad och ser lika bra ut på samtliga enheter, är också en viktig faktor som vi nu uppfyller.